Iskusni napadač
13

Mahmutović novo pojačanje Čelika: Želim pomoći klubu da se vrati u vrh bh. nogometa

Piše: D. B.
Nakon višesedmičnih spekulacija Aidin Mahmutović je napokon postao član Čelika iz Zenice.

Mahmutović ima 31 godinu i igra na poziciji napadača, a ugovor s timom iz Zenice je potpisao danas.

"Naš klub je doveo vjerovatno svoje posljednje pojačanje za ovaj prijelazni rok. Rekli bismo, šlag na kraju. Danima se pričalo kako bi se ovaj iskusni 31-godišnji napadač mogao uskoro vratiti na Bilino Polje. Navijači su s nestrpljenjem iščekivali rasplet ove situacije, nadajući se pozitivnom ishodu", saopćeno je iz NK Čelik.

Mahmutović također nije krio zadovoljstvo.

"Kada sam prije desetak godina napuštao Bilino Polje, obećao sam da ću se jednoga dana vratiti. Evo, taj dan je došao danas. Sretan sam što sam ponovo tu, spreman sam maksimalno pomoći Čeliku i sigurno je da ću dati sve od sebe da klub vratimo tamo gdje i pripada, u sami vrh bh. nogometa”, izjavio je Mahmutović za oficijelnu stranicu zeničkog kluba.

Mahmutović je potpisao jednogodišnji ugovor s opcijom produženja saradnje na još jednu godinu. Ipak, za utakmicu protiv Sarajeva neće konkurisati, a ekipi će se priključiti u ponedjeljak.

Mahmutović je nastupao za Teplice, Usti nad Labem, Viktoriju Plzen, Sigmu Olomouc, Pribram i Panionis, a bio je i član U21 reprezentacije BiH.