Nogomet
47

Mahir Karić: Olimpic je ozbiljan klub s jasnim ciljevima

Piše: D. B.
Mahir Karić u dresu Slavije
Mahir Karić u dresu Slavije
Dvadesettrogodšnji bh. napadač Mahir Karić novi je član aktuelnog osvajača Kupa BiH Olimpica. U kratkom razgovoru za portal Klix.ba je izrazio veliko zadovoljstvo dolaskom u novu sredinu te je otkrio svoja očekivanja.

Karić je dvije sezone nastupao za Slaviju, a ove je postigao šest golova. Po isteku ugovora je dobio nekoliko ponuda, ali se odlučio za Olimpic.

"Odigrao sam dobre dvije sezone, što su zapazili zvaničnici Olimpica. Ponuda koju su mi dali je potvrda da sam odradio dobar posao. Nakon isteka ugovora sa Slavijom, klub je bio zainteresovan za nastavak saradnje, ali sam se odlučio zahvaliti i razmotriti druge ponude koje sam dobio. Interes su pokazali Zrinjski i još neki klubovi iz Premijer lige, no, smatrao sam da je Olimpic pravi izbor. Potpisao sam dvogodišnji ugovor i ovo je korak naprijed za mene", izjavio je Karić za portal Klix.ba.

On nije krio zadovoljstvo činjenicom da je postao član Olimpica, koji je nedavno osvojio svoj prvi trofej u historiji, Kup BiH, a izborio je i historijski plasman u Evropu.

"Ovo je značajan napredak u mojoj karijeri. Olimpic je ozbiljan klub s jasnim ciljevima. Prošle godine smo bili blizu dogovora, ali su papiri bili prepreka. No, sada sam napokon među Vukovima", rekao je dvadesettrogodišnji napadač.

Novi član Olimpica se raduje nastupima u Evropi i uvjeren je da će se izboriti za mjesto u početnom sastavu.

"Takmičenje u Evropi je veliki izazov, sjajna reklama za klub i nogometaše. Svjestan sam svojih kvaliteta, najbolji sam strijelac Slavije u drugom dijelu sezone i vjerujem da ću tako nastaviti i u Olimpicu", kazao je Karić.

On očekuje da Olimpic i naredne sezone osvoji visoku poziciju na tabeli.

"Imamo ekipu koja će se se i naredne sezone boriti za Evropu", završio je Karić.