Dva pojačanja
212

Mahir Karić i Armin Mahović potpisuju za Borac

Piše: D. B.
Mahir Karić i Armin Mahović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mahir Karić i Armin Mahović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši nogometaši Olimpika Mahir Karić i Armin Mahović karijere će nastaviti u banjalučkom Borcu.

Karić je proteklu polusezonu kao igrač Olimpika proveo na posudbi u ekipi Viteza, dok je Mahović nastupao za Vukove. Završetkom jesenjeg dijela prvenstva je Mahiru istekao ugovor, dok je Armin dogovorio sporazumni raskid saradnje, a nove angažmane su brzo pronašli te će ponovo igrati zajedno, ovog puta za banjalučki Borac.

Karić je u protekloj sezoni odigrao 16 premijerligaških utakmica za Vitez te je upisao asistenciju, dok je Mahović za Olimpik nastupio 19 puta. On je u 15 utakmica u okviru Prve lige Federacije BiH postigao dva gola i upisao jednu asistenciju, dok je u Kupu BiH igrao na četiri utakmice te je postigao dva gola i dodao dvije asistencije.

"Korektno sam se rastao s Olimpikom, malo sam se zasitio jer sam tri sezone na Otoci, pa sam želio promijeniti sredinu. S Borcem sam se brzo dogovorio, potpisat ću jednogodišnji ugovor, zadovoljan sam uslovima", izjavio je Mahović za portal Klix.ba.

Karić je također dogovorio jednogodišnji ugovor u kojem stoji klauzula da može napustiti klub nakon šest mjeseci uz adekvatno obeštećenje.

Oba igrača će zvanično potpisati ugovore naredne sedmice, a prozivka Borca je zakazana za 10. januar.