Nespretni Harry
107

Maguire za samo 21 minutu na terenu postigao autogol, selektor Engleske poručio: To je smijurija

E. B.
Harry Maguire je ponovo nespretnom reakcijom stigao u centar pažnje (Foto: Twitter)
Harry Maguire je ponovo nespretnom reakcijom stigao u centar pažnje (Foto: Twitter)
Nogometaši Engleske su sinoć u prijateljskoj utakmici pobijedili Škotsku rezultatom 3:1 na Hampden parku u Glasgowu, a u centar pažnje je, po ko zna koji put, dospio Harry Maguire i to zbog autogola.

Škoti i Englezi su ovom utakmicom obilježili 150 godina od prve utakmice nogometnih reprezentacija u historiji.

Englezi su poveli sa 2:0 pogocima Phila Fodena u 32. i Judea Bellinghama u 35. minuti i to je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Na poluvremenu je selektor Engleske Gareth Southgate napravio jednu izmjenu kada je u igru umjesto Marca Guehija uveo Harryja Maguirea, a štoper Manchester Uniteda je nakon samo 21 minute na terenu postigao autogol.

Andrew Robertson je ubacio loptu s desne strane, a nespretni Maguire je skrenuo loptu i prevario Aarona Ramsdalea. Konačnih 3:1 postavio je Harry Kane u 81. minuti susreta, no poslije susreta glavna tema je bio Maguire.

Selektor Southgate je nakon susreta dao svoje viđenje situacije.

"Ovo je sve posljedica smiješnog postupanja prema njemu u dužem vremenskom periodu. To je smijurija, nikada nisam vidio da neki igrač ima tretman poput njega, i to ne od škotskih navijača, već od naših komentatora, stručnjaka, stvarno je iznad svega što sam ikada vidio", poručio je Southgate.