Ten Hag zadovoljan
32

Maguire pretrpio najžešće kritike u karijeri pa počeo "blistati": Postao je potpuno drugi igrač

K. H.
Harry Maguire (Foto: EPA-EFE)
Harry Maguire (Foto: EPA-EFE)
Kapiten Manchester Uniteda Harry Maguire konačno je počeo pružati partije kojima pokazuje navijačima Crvenih đavola da je vrijedan dresa ovog kluba, a izuzetno zadovoljan njegovim igrama je i menadžer Erik ten Hag, koji je imao samo riječi hvale nakon utakmice protiv Evertona.

Maguire se posljednjih godina i mjeseci nalazi na velikom udaru navijača i mnogi ga smatraju najvećim promašajem u historiji kluba, no konačno je "smirio glavu" i počeo igrati onako kako je igrao u Leicesteru, zbog čega ga je klub s Old Trafforda platio 87 miliona eura.

Nakon što je prvobitno u ovoj sezoni dobijao šanse samo u kup mečevima te kada su drugi štoperi bili povrijeđeni, sada je Maguire počeo igrati onako kako se od njega očekuje i u najboljem mogućem izdanju i posebno sretan zbog njega je menadžer Ten Hag.

Nakon utakmice protiv Evertona imao je samo riječi hvale za njega.

"Maguire je dominirao i diktirao je tempo igre. Ovo je potpuno drugačiji Harry od onog kojeg sam zatekao po dolasku u klub i u proteklim mjesecima. Bio je izuzetno dominantan nad protivnicima, zatvarao je prostor, odlično pratio protivnička dodavanja i uzimao lopte", rekao je Ten Hag i nastavio:

"Sve u svemu, odigrao je vrhunsku partiju. Nije mu bilo lagano, ali počeo je da na terenu radi sve ono što tražim od njega."

U ovoj sezoni Maguire je odigrao samo 12 mečeva za Manchester United u Premiershipu, pet u Evropskoj ligi, četiri u FA cupu i četiri u EFL Cupu, a ukupno je na terenu proveo 1.266 minuta.