Najbolji stranac u Bundesligi
31

Magath: Raul je bolji od Robbena i Riberyja

Totalsport
Felix Magath
Felix Magath
Trener njemačkog Bundesligaša Wolfsburga, Felix Magath, rekao je da španski nogometaš Raul najbolji stranac koji je ikada nastupao u Bundesligi.

Raul je u subotu odigrao posljednju utakmicu u dresu Schalkea pred svojim navijačima u Gelsenkirchenu (Hertha 4-0). Na kraju iste Raul je ispraćen velikim pljeskom, a on sam nije mogao suspregnuti suze od tuge što se rastaje s Njemačkom.

Trener Wolfsburga smatra da je Raul bolji nogometaš (stranac) od Bayernovih Arjena Robbena i Francka Riberyja.

"Po mojem mišljenju, boljem stranca u Bundesligi još nismo vidjeli. U usporedbi s Robbenom i Riberyjem, Raul je nivo više", smatra Magath.

"On je jedan od rijetkih preostalih koji je svjestan svega što se oko njega događa na terenu. To je razlog zašto mu nije potrebna pretjerana brzina, jer je uvijek jedan korak ispred drugih. Dovođenje Raula u Bundesligu je jedna od najboljih stvari koje sam napravio u karijeri", zaključio je Magath.

Podsjetimo, Magath je 2010. godine, kao trner Schalkea, doveo danas 34-godišnjeg Španca u svoje redove. Raul je već otprije najavio kako na kraju sezone napušta ekipu i odlazi u neki klub izvan Evrope.