Nogomet
0

Magath će zamijeniti Mihajlovića na mjestu selektora Srbije?

Klix.ba
Felix Magath (Foto: AFP)
Felix Magath (Foto: AFP)
Ukoliko aktuelni selektor nogometne reprezentacije Srbije, Siniša Mihajlović, odluči prihvatiti jednu od ponuda koje su stigle iz Italije, njegovu funkciju će preuzeti njemački stručnjak Felix Magath, piše Svet.rs.

Nakon što se reprezentacija Srbije nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, selektor Siniša Mihajlović je doživio mnoge kritike. Njegova budućnost u reprezentaciji je nesigurna, a sada su stigle i ponude iz Italije, pa se popularni Miha dovodi u vezu ponajviše sa Sampdorijom.

Vodstvo Fudbalskog saveza Srbije već razmišlja o alternativama, a prvi na listi želja je njemački stručnjak Felix Magath. Navodno je neko od vodećih srbijanskih menadžera već kontaktirao Magatha kako bi saznao šta on misli o ideji da postane selektor Orlova. Šezdesetogodišnji stručnjak je u Bundesligi osvajao titule s Bayernom i Wolfsburgom, za koji su u to vrijeme nastupali bh. reprezentativci Edin Džeko i Zvjezdan Misimović.

Međutim, pojedini članovi Izvršnog odbora FSS imaju drugi prijedlog. Oni na mjestu selektora A reprezentacije Srbije žele vidjeti Ljubinka Drulovića, koji je sa mladom reprezentacijom Srbije ove godine postao prvak Evrope i tako napravio najveći reprezentativni uspjeh u historiji ove zemlje. Šta će biti od svega i da li će Mihajlović napustiti reprezentaciju i otići u Italiju, ostaje da se vidi.