Turska Super Liga
19

"Maestro" Hadžiahmetović strijelac i asistent u pobjedi Konyaspora za nastavak sna o Ligi prvaka

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nogometaši Konyaspora pobijedili su Gaziantep rezultatom 4:1 u meču 33. kola turske Superlige, a bh. nogometaš Amir Hadžiahmetović u ovom susretu je postigao gol i uz to upisao asitenciju, čime je znatno pomogao svom timu u borbi za mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Konyaspor je bolje otvorio meč i u 32. minuti preko Cekicija dolazi u vodstvo od 1:0, a odlučujući trenutak utakmice desio se samo sedam minuta nakon toga kada je Erdogan dobio direktan crveni karton.

S igračem manje, gostujući nogometaši do kraja prvog poluvremena primili su još jedan gol, a strijelac za Konyaspor u 43. minuti bio je Koka.

U 56. minuti Hadžiahmetović postiže izuzetno efektan pogodak za 3:0 i već tada je faktički bilo sve jasno, a u 87. minuti Demir postiže utješni gol za gostujući tim. Konačnih 4:1 postavio je Michalak golom u četvrtoj minuti sudijske nadoknade i to nakon asistencije Hadžiahmetovića.

Ibrahim Šehić je proveo svih 90 minuta na golu svog tima.

Konyaspor se ovom pobjedom učvrstio na trećoj poziciji sa 61 osvojenim bodom i trenutno imaju jedan manje od Fenerbahčea koji je drugi sa 62 osvojena boda, dok je Trabzonspor prvi i oni trenutno imaju 73 osvojena boda.

Između Konyaspora i Fenera će se gotovo izvjesno voditi bitka za drugu poziciju koja naredne sezone vodi u Ligu prvaka.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore