Premiership
766

Maestralni Salah postigao četiri pogotka u pobjedi Liverpoola protiv Watforda

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Liverpoola porazila je Watford u meču 31. kola engleskog Premiershipa rezultatom 5:0, a fantastični Egipčanin Mohamed Salah postigao je četiri pogotka.

Liverpool je u vodstvo stigao već u četvrtoj minuti. Mane je dodao do Salaha, a on nakon sjajnog driblinga kojim je izbacio čitavu protivničku odbranu postiže pogodak za 1:0. Nakon toga je uslijedio nešto mirniji period igre, a drugi pogodak Redsi su postigli pred kraj prvog poluvremena.

Robertson je u 43. minuti sjajno poslao prizemni centaršut, a na pravom mjestu još jednom se našao Salah koji pogađa za 2:0. Pitanje pobjednika odlučeno je u 50. minuti kada Salah dodaje do Firmina, a Brazilac petom kruniše još jednu sjajnu akciju ekipe Jurgena Kloppa.

U 77. minuti Salah je kompletirao hat-trick, a onda u 85. minuti postiže novi pogodak čime je stavio tačku na možda i najbolju utakmicu u svojoj karijeri.

S nova četiri pogotka, Salah se nalazi na prvom mjestu liste strijelaca engleskog Premiershipa sa 28 postignutih golova, a pored toga ima i devet asistencija. Na drugom mjestu je Kane sa 24 pogotka.

Ovom pobjedom, Liverpool je zadržao treću poziciju na tabeli sa 63 osvojena boda, dok je Watford ostao na 11. poziciji sa 36 osvojenih bodova.

Tabela: