Čovjek odluke
1.1k

Maestralni Edin Višća odveo Bašakšehir u osminu finala Evropske lige

K. H.
Bh. reprezentativac u nogometu Edin Višća odveo je Bašakšehir u osminu finala Evropske lige nakon što je ovaj tim poslije produžetaka savladao Sporting u uzvratnom meču rezultatom 4:1.
U prvom meču Sporting je slavio rezultatom 3:1, a kako su domaći igrači u jednom trenutku imali prednost od 3:0, tračak nade gostujućim igračima iz Turske vratio je Edin Višća koji je u finišu meča s bijele tačke pogodio za 3:1 i ostavio svoj tim u igru.

Nakon prvih 45 minuta uzvratnog meča u Istanbulu, Bašakšehir je imao prednost od 2:0 golovima koji su postigli Škrtel i Aleksić, što je u tom trentuku bio rezultat koji je ovaj tim vodio u osminu finala.

Ipak, Vietto u 68. minuti glavom pogađa za 2:1 i vraća ukupnu prednost svom timu, a kada se činilo da će domaći tim ispasti iz Evropske lige, na scenu je stupio Edin Višća koji fantastičnim pogotkom u 92. minuti donosi produžetke svom timu i ostavlja ih u igri za narednu fazu.

Nakon 28 minuta igre u produžecima nije bilo pogodaka, a onda u 118. minuti Bašakšehir je dobio penal, odgovornost je opet preuzeo Višća koji pogađa za 4:1 i tako svom timu donosi prolazak u osminu finala. Penal možete pogledati na linku ovdje.