Pogledajte sjajne odbrane
959

Maestralna Zećira Mušović zaključala svoj gol i ostavila Amerikanke prvi put bez medalje na SP-u

E. B.
Zećira Mušović je odbranila 11 šuteva Amerikankama
Zećira Mušović je odbranila 11 šuteva Amerikankama
Nogometašice Sjedinjenih Američkih Država su prvi put u historiji svjetskih prvenstava ostale bez medalje, a za sve je kriva Zećira Mušović, golmanica Švedske.

U susretu osmine finala Svjetskog prvenstva u Australiji i Novom Zelandu Amerikanke su imale ulogu favoritkinja protiv Švedske, no sjajna Mušović je briljirala i tokom 120 minuta susreta nije primila nijedan gol.

Amerikanke su na osam dosadašnjih svjetskih prvenstava osvojile isti broj medalja - 4 zlata, 1 srebro i 3 bronze, no danas pored raspoložene Zećire nisu mogle proći ni u četvrtfinale..

Golmanica Chelseaja je odbranila čak 11 šuteva Amerikanki od kojih je nekoliko bilo čistih zicera, a ugledni portal Sofascore joj je dodijelio čistu desetku, najveću moguću ocjenu koju neko može dobiti.

Mušović je nosila svoju ekipu do velike pobjede nakon izvoenja penala iako nije odbranila nijedan udarac s bijele tačke, već su Rapinoe, Smith i O'Hara šutirale pored gola.

Švedska će u četvrtfinalu igrati protiv Japana 11. augusta, a nema sumnje kako je golmanica porijeklom iz Prijepolja ovom današnjom predstavom skrenula pažnju na sebe i vrlo vjerovatno sebi osigurala mjesto prve golmanice u Chelsaju ove sezone.