Nogometna sapunica
0

Madrid diže ruke od Ronalda?

Sarajevo-x.com
Beskonačna prepucavanja Manchester Uniteda i Real Madrida oko jednog od najboljih igrača svijeta Ronalda iz Portugala, čini se, privodi se kraju, barem se tome nadamo. Predsjednik Reala Ramon Calderon je, sudeći prema posljednjem intervjuu, prihvatio poraz u utrci za mladim igračem s Old Trafforda.

Posljednjih nekoliko mjeseci neprestano se šuškalo o tome kako spretno krilo engleskog premierligaša namjerava ostvariti svoj veliki san i zaigrati u Španiji, i to na nogometnom stadionu Bernabeu. Međutim, ovaj 23-godišnjak i njegova porodica svojim izjavama u javnosti nisu dali naslutiti da će se to ovoga ljeta zaista i dogoditi, a i Sir Alex Ferguson i Manchester United odmah su odbacili mogućnost pregovora oko Ronaldovog odlaska.

Ovogodišnji pobjednik Lige prvaka je također Realovo "nesportsko" ponašanje prijavio FIFA-i, jer smatraju da je kraljevski klub prekršio zakon kada je preko medija započeo kampanju za dolazak Ronalda u svoju momčad. Svjetska nogometna federacija nije poduzela nikakve mjere u ovom slučaju.

Predsjednik Real Madrida se posljednjih dana, čini se, pomirio s činjenicom da u idućoj sezoni neće vidjeti Ronaldove majstorije na Bernabeu., ali ne odustaje od svoje namjere u budućnosti, kada ga Ronaldovi sadašnji poslodavci odluče prodati.

"Ronaldo je izjavio kako bi dolazak ovdje bio ostvarenje njegova sna, te kako bi ga veoma radovao prelazak u Real Madrid, ali to je želja igrača koja se ne može ostvariti bez pristanka Manchestera", kazao je Calderon u intervjuu za španske sportske novine Marcu.

"Manchester mora najprije pristati na njegov odlazak. Jednom kada pristanu prodati ga i obrate se nama, razgovarat ćemo o mogućem transferu. Ali, to se danas neće desiti", dodao je.

"Teoretski gledano imamo još malo vremena. Do kraja avgusta su ostala još dva mjeseca za moguće transfere, pa ako Manchester stupi u kontakt s Real Madridom i da ponudu, možemo razgovarati", objasnio je Calderon.

Mladi Portugalac tek treba da se sastane sa čelnicima Manchester Uniteda i razgovara o svojim budućim planovima, iako najnoviji sportski izvještaji sugerišu da će se već iduće sedmice u Švicarskoj sastati sa izvršnim direktorom Davidom Gillom.

Crveni vragovi trenutno dogovaraju detalje oko Ronaldove nadolazeće operacije zbog problematične ozljede gležnja, te portugalska nogometna zvijezda neće s klubom ići na malu turneju po Južnoj Africi, prije početka nogometne sezone.