Krvavi sukob
8

Mađari divljali i na Wembleyu: Policajac nokautiran, povrijeđeni i gostujući navijači

D. P.
Jedan mađarski navijač završio je s krvavom glavom (Foto: EPA-EFE)
Jedan mađarski navijač završio je s krvavom glavom (Foto: EPA-EFE)
Navijači nogometne reprezentacije Mađarske neredima su obilježili utakmicu protiv Engleske na Wembleyu sinoć.

Ponašanje Mađara nastavlja biti veliki problem UEFA-e i FIFA-e u posljednjim godinama. Pristalice ovog nacionalnog tima već su pod suspenzijom, pa tako stadion u Budimpešti ostaje prazan do daljnjeg, no to ne predstavlja problem na gostovanjima.

Mađari su sinoć u brojci od 1.000 pristalica bodrili svoj tim u remiju protiv Engleske, ali i napravili nekoliko nereda.

[TWITTER]1448067272241733633[/TWITTER]

Prvo su izviždali klečanje engleskih nogometaša na samom početku utakmice vezano za rasizam, a onda su zbog raznih povika izazvali reakciju policije.

Nakon što je policija reagovala, Mađari su odgovorili i tu je nastao sukob.

"Naši pripadnici su pristupili tribini kako bi uhapsili gostujućeg navijača zbog rasističkih prekršaja i komentara koje je uputio redarima. Dok su ga policajci pokušali odvojiti, nastao je manji sukob", navodi se u saopštenju londonske policije.

Jedan od povrijeđenih Mađara (Foto: Twitter)
Jedan od povrijeđenih Mađara (Foto: Twitter)

Pojedini engleski mediji navode da su redari bili meta napada Mađara i da ih je ukupno 20 prošlo pravi pakao nakon što su na njih nasrnuli gostujući fanovi. Među povrijeđenima tu je i jedan navijač gostujućeg tima kojem lice u potpunosti bilo krvavo. I s druge strane, među policajcima, bilo je povrijeđenih pa je tako jedan pripadnik nokautiran, ali i spašen reakcijom svojih kolega i prebačen na sigurno.