Nogomet
0

Macheda od početka protiv Evertona

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Italijanski 17-godišnji napadač Manchester Uniteda Federico Macheda započet će, vrlo vjerojatno, od prve minute u nedjeljnom polufinalnom ogledu FA Cupa protiv Evertona.

Engleski mediji pišu da će dvoboj s Evertonom gotovo sigurno propustiti Wayne Rooney zbog ozljede stopala, te da bi ga menadžer “crvenih vragova” Sir Alex Ferguson mogao zamijeniti Machedom, strijelcem nevjerovatno važnih pogodaka u posljednje dvije prvenstvene utakmice.

Macheda je, podsjetimo, svojim golovima donio pobjede Unitedu i protiv Aston Ville (3-2) i Sunderlanda (2-1), te se preko noći prometnuo u novu zvijezdu.

Ferguson bi protiv Evertona općenito mogao odmoriti neke ključne igrače i već u startu brani svoju odluku prema kojoj će igrači koji dosad nisu imali veliku minutažu, dobiti priliku.

  • Kada objavim sastav za utakmicu protiv Evertona, sigurno će me dočekati kritike da nisam izveo najjači sastav. Ali čeka nas toliko važnih utakmica, tako da negdje u hodu moram napraviti neke promjene u momčadi. Ima navijača koji bi htjeli da svaki put na teren izvedem istu, najjaču postavu. Ali bojim se da to nije moguće - rekao je Ferguson za Daily Mirror.