Le Championnat
0

Lyon započeo proces smjene trenera Puela

Totalsport
Claude Puel (Foto: AP)
Claude Puel (Foto: AP)
Miralem Pjanić i njegovi saigrači iz Lyona u sljedeću će sezonu francuskog nogometnog prvenstva najvjerovatnije krenuti s novim trenerom.

Francuski mediji pišu da je predsjednik kluba Jean-Michel Aulas pokrenuo postupak smjene trenera Claudea Puela premda mu je do kraja ugovora o radnom odnosu preostalo još 12 mjeseci. Razlog otpuštanja predsjednik vidi u razočaravajućim rezultatima. U trima posljednjim sezonama, koliko Puel vodi tim, Lyon nije osvojio nijedan trofej. Dojam argumenta dodatno pojačava činjenica da je u trenutku Puelovog preuzimanja ekipe Lyon bio na nizu od sedam uzastopnih naslova francuskih prvaka. Osvojio je Aulasov klub baš svaki Le Championnat u 21. stoljeću do dolaska Puela.

Odvjetnik Sindikata francuskih nogometnih trenera Guy Reiss kratko je poručio da njegov 49-godišnji klijent mirno čeka potez klupskih čelnika.

Francuski mediji pišu da je Puelov nasljednik već poznat: riječ je o Remyju Gardeu (45), nogometašu Arsenala s početaka Wengerove vladavine u londonskom klubu. Dosad je Garde vodio Lyonovu nogometnu akademiju.