Ligue 1
15

Lyon u velikom derbiju pobijedio Marseille i popeo se na treću poziciju

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Lyona slavila je u posljednjem susretu 18. kola francuske Ligue 1 protiv Marseillea na domaćem terenu rezultatom 2:0.

Lyon je u vodstvo stigao već u šestoj minuti meča. Veznjak Lavova Nabil Fekir šutirao je iz slobodnog udaraca s nekih 30 metara, a golman gostiju Steve Mandanda loše je reagovao na "čistu" loptu i njegovom greškom domaći su stigli u vodstvo.

Ekipa Rudija Garcije nakon toga je zaigrala puno bolje, a do poluvremena imali su tri izgledne prilike. Prvo Rami, a nakon njega Rolando i Ocampos nisu uspjeli postići pogodak te je nakon prvih 45 minuta Lyon imao minimalnu prednost.

Lyon je odmah na početku drugog poluvremena krenuo ofanzivno prema golu Marseillea, a nakon tri propuštene prilike u razmaku od samo pet minuta, Mariano Diaz iskoristio je centaršut Corneta i postigao gol za 2:0.

Do kraja susreta Marseille je pokušao ublažiti poraz, ali u tome nije uspio pa je susret završen pobjedom Lavova od 2:0.

Nakon 18 odigranih utakmica u francuskoj Ligue 1 Lyon se nalazi na trećoj poziciji i ima 38 osvojenih bodova dok je Marseille ostao na četvrtom mjesti i ima 35 osvojenih bodova.

Tabela: