Nogomet
0

Lyon u gostima bolji od Angersa, tri crvena kartona u pobjedi Bastije nad Troyesom

Piše: O. T.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U 25. kolu Ligue 1 Lyon je upisao ubjedljiv trijumf u gostima protiv Angersa (3:0) i tako se vratio u borbu za evropska takmičenja.

Lyon je golom Jalleta poveo u 13. minuti, a onda je tri minute kasnije Mangani na drugoj strani dobio crveni karton i olakšao posao gostujućem timu. Novi gol Lyona stigao je na početku drugog poluvremena kada pogađa Ghezzal. Konačnih 3:0 postavio je Tolisso. Ovom pobjedom Lyon je zauzeo peto mjesto i ima bod manje od Angersa koji je četvrti i nalazi se na mjestu koje vodi u Evropsku ligu naredne sezone. Angersu je ovo čak četvrti poraz u posljednjih pet mečeva.

Dva gola i tri crvena kartona obilježila su sudar Bastije i Troyesa (2:0). Domaći tim je poveo u 10. minuti preko Ayite. U 48. minuti Leca dobija direktan crveni karton i Bastia ostaje s deset igrača. Samo 12 minuta kasnije i gosti dobijaju crveni karton kada Perea biva isključen. U 82. minuti Troyes ostaje sa devet igrača nakon što Camus pravi prekršaj za penal i dobija crveni karton. Siguran sa bijele tačke bio je Ayieta koji svojim drugim golom postavlja konačnih 2:0.

Rezultati 25. kola Ligue 1:

Monaco - Nice 1:0 Angers - Lyon 0:3 Bastia - Troyes 2:0 Cean - Reims 0:2 Ajaccio - Guingamp 0:0 Lorient - Montpellier 1:1

Touluse - Nantes 0:0

Tabela: