Nogomet
0

Lyon se odriče Pjanića u želji da vrati Remyja?

Totalsport
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Prema pisanju Le Progresa, francuski prvoligaš Lyon voljan je sa 16 miliona eura i Anthonyjem Mounierom i Miralemom Pjanićem privoliti Nicu da mu ustupi Loica Remyja.

Lyon je, naime, željan jačanja tima krilnim napadačem Loicom Remyjem, koji je s nedavno navršene 22 godine života već debitirao za izabranu francusku nogometnu vrstu, a za njega je zauzvrat spreman Nici prepustiti našeg reprezentativca Miralema Pjanića i Anthonyja Mouniera uz novčani dodatak od 16 miliona eura.

Inače, riječ je o igraču koji je profesionalnu karijeru započeo u redovima sedmerostrukog uzastopnoga prvaka Le Championnata, lani svrgnutoga sa prvenstvenoga trona. Prošle ga je godine Lyon posudio Nantesu, nakon čega je Remy igrao za Nicu.

Miralem Pjanić je srednji vezni igrač francuskog kluba Olympique iz Lyona i reprezentativac BiH.

Iako je još do 2006. igrao za mladu U-17 reprezentaciju Luksemburga, godinu kasnije obznanjuje da ubuduće želi igrati isključivo za nogometnu reprezentaciju svoje domovine, Bosne i Hercegovine. Ta odluka je naišla na veliko negodovanje i nerazumijevanje u njegovoj novoj domovini. Neko vrijeme je bio izložen velikim pritiscima medija i Nogometnog saveza Luksemburga pa čak i nekim ucijenama, ali je ipak čvrsto ostao pri svojoj odluci.