Ligue 1
7

Lyon razbio Strasbourg, Saint-Etienne bolji od Nice

Piše: Edin Isanović
Foto: Twitter/Olympique Lyonnais
Foto: Twitter/Olympique Lyonnais
Odigrano je još pet utakmica 1. kola francuske Ligue 1, a postignuti su sljedeći rezultati: Lyon – Strasbourg 4:0, Metz – Guingamp 1:3, Montpellier – Caen 1:0, Saint-Etienne – Nice 1:0 i Troyes – Rennes 1:0.

Lyon je sjajno počeo sezonu, razbili su Strasbourg rezultatom 4:0. Igrao se 23. minut kada je Diaz doveo domaće u vodstvo. Minimalnim vodstvom višestrukog prvaka Francuske otišlo se na odmor.

U 59. minuti dosuđen je jedanaesterac za domaće, a siguran izvođač bio je Fekir. Diaz je u 63. minuti povećao na 3:0, dok je konačnih 4:0 postavio Fekir.

Metz je poražen od Guingamp 3:1. No, domaći su dobro počeli utakmicu. U 14. minuti Roux pogađa za 1:0. Briand je u 39. minuti s jedanaest metara pogodio za 1:1.

Trijumf gostiju najavio je Blas u 71. minuti kada je postigao drugi pogodak, dok je treći put mrežu domaćih pogodio Diallo u 84. minuti.

Montpellier je s minimalnih 1:0 savladao Caen, a jedini pogodak postigao je Camara u 58. minuti. Istim rezultatom Saint-Etienne je bio bolji od Nice. Gol za domaće djelo je Bambe iz 4. minute.

Troyes i Rennes su podijeli bodove. Grandsir je domaće doveo u vodstvo u 47. minuti, a bod gostima osigurao je Tell u 69. minuti.