Le Championnat
0

Lyon i zvanično bez Pjanića protiv Marseillea

Totalsport
U francuskom nogometnom prvenstvu ovog će se vikenda odigrati utakmice 13. kola, a svakako najzanimljivija bit će ona u Lyonu gdje domaćin dočekuje Marseille...

Lyon - Marseille

Drugoplasirana ekipa prvenstva susret će dočekati bez para braniča Antonyja Reveillere i Francoisa Clerca. Svakako veliki hendikep je i izostanak Miralema Pjanića, bh. playmakera momčadi.

Lille - Bordeaux

Domaćin je trenutno tek petnaestoplasiran tim Le Championnata, ali i “crna mačka” aktuelnih prvaka. Naime, Bordeaux nije ondje slavio još od sezone 2002/03.

Nancy - St Etienne

Svoje deveto mjesto na tabeli Nancy će pokušati popraviti kod šesnaestoplasiranog St Etiennea, a pobjedu će tražiti bez povrijeđenog braniča Mickaela Chretiena, te suspendovanog veznjaka Jordana Lotiesa. Vratar Gennaro Bracigliano i igrač sredine terena Youssouf Hadji bore se s povredama, te još uvijek nisu potvrđeni za susret.

Monaco - Grenoble

Gostujuća momčad otvorila je sezonu s jedanaest vezanih poraza. Još su uvijek bez boda, a nastave li crnu seriju i u nadolazećoj utakmici izjednačit će negativan rekord Manchester Uniteda iz sezone 1930/31. Naime, kada su u pitanju najjače evropske lige 12 uzastopnih poraza iz spomenute sezone “crvenih vragova” najgori je početak sezone za neku od ekipa iz elitnih liga.

PSG - Nice

PSG je slavljem 4-1 protiv Sochauxa prekinuo niz od tri susreta bez pobjede. Novu pobjedu tražit će bez povrijeđenog napadača Guillaumea Hoaraua, koji ima problema s koljenom.