Izgubili od Austrije
32

Löw nakon novog poraza Njemačke: Uznemiren sam, nismo navikli biti ovakav tim

Klix.ba
Joachim Löw (Foto: EPA-EFE)
Joachim Löw (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Njemačke poražena je od Austrije u prijateljskom meču u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo, a nakon utakmice selektor Elfa Joachim Löw kazao je da je uznemiren zbog načina na koji je njegov tim ispustio pobjedu.

Njemačka je u prvom poluvremenu pogotkom Ozila stigla u vodstvo, a u drugom poluvremenu Austrijanci su preokrenuli rezultat i stigli su do šeste uzastopne pobjede.

S druge strane, ovo je za Njemačku peti uzastopni susret u kojem nisu ostvarili pobjedu.

Löw je nakon meča istakao da reprezentacija Njemačke nije navikla na ovakve poraze, smatrajući da period prije kraja prvog poluvremena i početak drugog razlog poraza od Austrije.

"Uznemiren sam, ali ne zbog poraza, već zbog načina na koji smo izgubili. Ovo je u potpunosti naš propust. Kada smo poveli, imali smo kontrolu nad igrom, ali pred poluvrijeme i u prvih 20 minuta drugog poluvremena uopšte nismo bili u utakmici. Počeli smo gubiti lopte i pravili smo puno grešaka. Nismo navikli da budemo ovakav tim", zabrinuto je kazao selektor Njemačke.

Njemačka će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi zajedno sa Meksikom, Švedskom i Južnom Korejom, a do početka smotre najboljih odigrat će još jednu prijateljsku utakmicu protiv Saudijske Arabije.