Važan meč za Lazio
3

Lulić zbog povrede koju je zadobio protiv Belgije upitan za meč s Juventusom

Klix.ba
Senad Lulić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Senad Lulić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Zbog povrede koju je doživio u meču protiv Belgije, Senad Lulić je propustio posljednji meč reprezentacije BiH protiv Estonije, a sada je upitan i za ligaški meč koji njegov Lazio igra u subotu protiv Juventusa.

Podsjećamo, Lulić je odigrao čitav meč protiv Belgije na stadionu Grbavica u meču koji su gosti slavili rezultatom 4:3 i tako Zmajeve ostavili bez šansi za plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji. Nakon toga, propustio je meč protiv Estonije u kojem se nije nalazio ni na klupi, a selektor Mehmed Baždarević je rekao kako nije želio rizikovati s njim.

"Lulić je imao probleme u zadnjem dijelu bedra nakon meča s Belgijom. Bio bi veliki izazov staviti ga u ekipu protiv Estonije da smo slavili na Grbavici, međutim, odlučili smo ga ostaviti van sastava kako bismo izbjegli komplikacije", rekao je Baždarević.

Zbog te povrede Lulić je upitan i za veoma važan meč koji njegov Lazio igra protiv Juventusa u subotu s početkom u 18 sati, a dobar rezultat iz ovog meča za nebesko-plave može značiti i zvaničnu potvrda da su na sjajan način otvorili novu sezonu Serije A.