Nogomet
53

Lulić: Žao mi je što sam odgovorio na provokaciju, dolazim iz zemlje u kojoj su predrasude uzrokovale tragediju

Piše: D. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Bh. reprezentativac Senad Lulić oglasio se putem društvene mreže Facebook nakon što je optužen za rasizam tokom derbija između Lazija i Rome.

Lulić se našao na naslovnicama talijanskih medija nakon što je poslije derbija izjavio da je stoper Rome Antonio Rudiger do prije dvije godine prodavao čarape i šalove u Stuttgartu te da to čine i bijelci.

Nogometaš Lazija je izrevoltiran Rudigerovim izjavama o Laziju prije utakmice uzvratio protivničkom igraču govoreći za talijanske medije poslije meča.

"Rudiger nas je provocirao čak i prije meča. Prije dvije godine prodavao je čarape i šalove u Stuttgartu, a sada glumi da je fenomen. To nije njegova greška, nego onih koji su oko njega. Oni ga nisu naučili manirima", kazao je Lulić.

Međutim, njegova izjava je naišla na osude te je optužen za rasizam, a rimski klub se javno izvinio za njegove riječi. Lulić se pokajao zbog svog postupka, što je potvrdio i na Facebooku.

"Hladne glave sam shvatio da sam na provokaciju odgovorio provokacijom. Dolazim iz zemlje u kojoj su etničke predrasude uzrokovale tragediju. Žao mi je zbog svega, prenio sam tenzije iz utakmice i loše se izrazio", napisao je Lulić.