Serie A
8

Lulić strijelac u remiju Crotonea i Lazija, važne pobjede Udinesea, Chieva i Cagliarija

Piše: K. H.
Crotone - Lazio (Foto: EPA-EFE)
U terminu od 15:00 sati odigrano je pe susreta pretposljednjeg 37. kola talijanske Serije A, a svakako da je najviše pažnje privukao duel između Crotonea i Lazija koji je završen rezultatom 2:2.

Lazio vodi veliku borbu s Interom za četvrtu poziciju, dok su Crotoneu s druge strane bodovi bili potrebni u borbi za opstanak.

Nebesko-plavi su u vodstvo stigli u 17. minuti. Lulić je sjajno probio po lijevoj strani, jedan domaći igrač ga je srušio u kaznenom prostorum, a bivši bh. reprezentativac rutinski je izveo penal za vodstvo od 1:0.

Crotone se nije predao, pa je već u 29. minuti Simy poravnao na 1:1, a sredinom drugog poluvremena, tačnije u 61. minuti, Ceccherini pogađa za 2:1 i veliki preokret svoje ekipe. Ipak, Lazio je nakon toga svim silama krenuo prema golu domaćih, a to im se isplatilo u 84. minuti kada Milinković-Savić pogađa za 2:2.

Ekipa Udinesea upisala je važnu pobjedu na gostovanju kod Verone minimalnim rezultatom 1:0, a strijelac pogotka vrijednog tri boda bio je Barak u 20. minuti susreta.

Pobjedu na domaćem terenu upisao je i Torino protiv SPAL-a, a konačni rezultat glasio je 2:1. Gosti su poveli u 22. minuti golom Grassija, ali Belloti, a nakon toga i De Silvestri donose preokret i pobjedu Torinu.

Chievo je kao gost savldao Bolognu rezultatom 2:1, a iznenađujući poraz na svom terenu doživjela je Fiorentina koja je poražena od Cagliarija sa 1:0.