Serie A
75

Lulić strijelac i asistent u sigurnoj pobjedi Lazija protiv Crotonea

Piše: K. H.
(Foto: AFP)
Ekipa Lazija slavila je u prvom meču subotnjeg programa 18. kola talijanske Serije A protiv Crotonea rezultatom 4:0.

Nebesko-plavi su tokom prvog poluvremena imali tek nekolik opasnih situacija pred golom gostiju, ali nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka.

Lazio je u vodstvo stigao u 56. minuti. Immobile je sjajno istrčao kontranapad i nesebično uposlio Lukakua, a reprezentativac Belgije bez većih problema loptu šalje u praznu mrežu za vodstvo nebesko-plavih.

Pitanje pobjednika odlučeno je u 78. minuti. Rezervista Senad Lulić sjajno je centrirao lijevom nogom, a sam u kaznenom prostoru ostao je asistent kod prvog pogotka Immobile koji loptu glavom šalje u mrežu za vodstvo od 2:0.

Tri mintue nakon toga bh. reprezentativac upisao se u listu strijelaca nakon asistencije Andersona i lijepog lažnjaka kojim je izbacio defanzivca Crotonea i postigao pogodak. Konačnih 4:0 postavio je Anderson u 89. minuti susreta.

Senad Lulić u igru je ušao u 65. minuti umjesto Sergeja Milinković-Savića i odigrao je sjajnih 25 minuta na terenu, a u ekipi Crotonea Daniel Pavlović meč je pregledao s klupe za rezervne igrače.

Nakon 17 odigranih kola Lazio ima 36 osvojenih bodova i nalazi se na petoj poziciji talijanske Serije A dok je Crotone ostao na 16. mjestu i na svom kontu ima 15 osvojenih bodova.

Tabela: