Nogomet
0

Lulić se zahvalio na riječima podrške, doktori čine sve da mu spase prst

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Senad Lulić se putem Facebooka zahvalio na riječima podrške koje je primio nakon što se jučer na treningu u teretani povrijedio zbog čega je morao na operaciju.

Podsjetimo, Lulić se jučer na početku treninga u teretani povrijedio, a doktori se bore da mu sačuvaju prstenjak desne ruke, potvrdio je danas klupski doktor Stefano Salvatori.

"Senad Lulić je dobro, stalno ga obilazimo. Mora ostati nekoliko dana u bolnici zbog terapija. Stradao mu je prstenjak desne ruke, ali uspjeli smo izbjeći ono najgore - amputaciju čitavog prsta. Srećom, na vrijeme smo reagovali i sve je pod kontrolom", izjavio je Salvatori.

Lulić se na Facebooku zahvalio na riječima podrške, a među onima koji su mu poželjeli brzo ozdravljenje bilo je i navijača Rome.

"Želim da se zahvalim saigračima, prijateljima i mojim fanovima za podršku koju mi pružaju. Posebno se zahvaljujem mojoj porodici koja je uvijek uz mene", poručio je Lulić.

Ringrazio di cuore tutti i miei compagni di squadra,gli amici e i miei tifosi per l affetto che mi stanno dimostrando. Ringrazio sopratutto mia famiglia che sta sempre con me ❤️Senad

Posted by Senad Lulic on Thursday, December 3, 2015

Lulić će, prema riječima dodao je Salvatorija, morati sigurno pauzirati 20 dana, a najvjerovatnije će na teren nazad u januaru.

Kako piše Gazzetta dello Sport, sve se desilo iznenada na početku treninga. Navodno, Luliću je teg pao na prste, no iz Lazija nisu još uvijek objavili zvaničnu informaciju.