Kapiten Lazija
9

Lulić: Rezultat utakmice protiv Napolija nije prava slika, već smo pobijedili MIlan i Juventus

Klix.ba
Senad Lulić (Foto: EPA-EFE)
Senad Lulić (Foto: EPA-EFE)
Lazio je u 5. kolu talijanske Serije A doživio težak poraz od Napolija, koji je Olimpico napustio s tri boda zahvaljujući trijumfu 4:1. Kapiten Laziala i bh. reprezentativac Senad Lulić smatra da rezultat ne pokazuje pravu sliku.

Lazio je poveo golom De Vrija u 30. minuti te je imao minimalnu prednost nakon prvog poluvremena, no, u drugom je Napoli postigao četiri gola, a pogodili su Koulibaly u 54, Callejon u 56, Mertens u 59. i Jorginho u 92. minuti.

"Rezultat ne pokazuje pravu sliku. Da smo igrali cijelu utakmicu sa starterima u ekipi, rezultat bi bio drugačiji. Napravili smo im probleme i radili sve ono što smo pripremili na treningu. Nažalost, bilo je povreda, a kad vam nedostaju dva ili tri važna igrača u odbrani i igrate protiv Napolija, onda stvari postanu teže. U prvom poluvremenu smo igrali savršeno, stvarali smo šanse, a u drugom smo igrali s Leivom u odbrani. Bilo je zaista teško", izjavio je Lulić.

Pozvao je ekipu da što prije zaboravi poraz te da se fokusira na nedjeljnu utakmicu i gostovanje kod Verone.

"Moramo nastaviti vrijedno raditi, vidjeli smo dobar Lazio na početku sezone, već smo pobijedili Juventus i Milan. Znamo kako igrati protiv velikih timova, sada trebamo gledati naprijed. Vidjet ćemo koji će se igrači vratiti u tim i u kojoj ćemo formaciji igrati u nedjelju. Trebamo vratiti energiju i ne spuštati gard. Želimo se vratiti na pravi put", završio je Lulić.