Serie A
32

Lulić predvodio Lazio u demoliranju Sampdorije, Inter izgubio od Genoe

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Lazija pobijedili su u Rimu u okviru 35. kola Serije A ekipu Sampdorije rezultatom 7:3

Trener domaćih je nakon pobjede u gradskom derbiju dao dva dana odmora svojim igračima što je očigledno urodilo plodom, a njegovi napadači su još jednom pokazali da će biti traženi tokom ljetnog prijelaznog roka.

Domaće je u vodstvo doveo Keita već u drugoj minuti na asistenciju Milinković-Savića, a Immobile je u 19. minuti udvostručio prednost.

Linetty je iskoristio dodavanje Quagliarelle i smanjio na 2:1, ali je četiri minute kasnije Hoedt na asistenciju reprezentativca Bosne i Hercegovine Senada Lulića ponovo Lazio doveo do dva gola razlike.

Prije odlaska na odmor domaći su postigli još dva gola. Prvo je Anderson bio siguran sa penala, a onda je De Vrij postigao peti gol za Lazio na asistenciju Biglija.

U 65. minuti danas sjajni Lulić pogodio je glavom nakon ubacivanja Patrica, a onda je odlični Immobile pet minuta kasnije postigao i sedmi gol za domaće.

Quagliarella je u 72. minuti na asistenciju Reginija prvo smanjio na 7:2, a onda je u 90. minuti iz penala postavio konačnih 7:3.

Luliću je ovo bio treći postignuti gol u Seriji A, a odigrao je cijeli meč u pobjedničkoj ekipi. S druge strane, u redovima Sampdorije drugo poluvrijeme odigrao je Daniel Pavlović.

Inter je potvrdio svoju očajnu formu u utakmici protiv Genoe gdje su poraženi rezultatom 0:1. Strijelac odlučujućeg gola bio je Pandev u 70. minuti.

Inače, gosti su utakmicu završili sa deset igrača nakon što je Kondogbia zaradio crveni karton u 88. minuti, a prethodno je Candreva promašio penal za izjednačenje.

Fiorentina je vjerovatno propustila posljednji voz za Evropu nakon neriješenog rezultata 2:2 protiv Sassuola. Kalinić je prvo promašio penal u 33. minuti, ali je njegovu grešku ispravio golom Chiesa. Potom domaći preokreću rezultat preko Politana iz penala i Iemmella, a u 94. minuti Bernardeschi je donio bod Fiorentini.

Chievo i Palermo su podijelili bodove odigravši neriješeno 1:1. Domaće je u vodstvo doveo Pellissier iz penala u 67. minuti, a bod gostima donio je Goldaniga dvije minute prije kraja meča. Bh. reprezentativac Mato Jajalo odigrao je cijeli meč u dresu Palerma.

Empoli je protiv Bologne slavio rezultatom 3:1 i time osvojio bodove spasa. Strijelci za domaće bili su Croce, PPasqual i Costa, dok je za goste pogodio Verdi.

Crotone je opravdao ulogu favorita u meču protiv Pescare i slavio rezultatom 1:0. Strijelac odlučujućeg gola bio je Tonev u 71. minuti, a vrijedi istaći da su domaći utakmicu okončali sa igračem manje jer je Benali u 76. minuti dobio zaredom dva žuta kartona.