Serie A
25

Lulić postigao gol i autogol u pobjedi Lazija, svi favoriti upisali pobjede

Piše: K. H.
Bologna - Lazio (Foto: EPA-EFE)
U terminu od 20:45 sati odigrano je osam susreta 10. kola Serie A, a svi favoriti upisali su pobjede, uključujući i Milan koji je u gostima slavio protiv Chieva.

Lazio je u gostima upisao pobjedu protiv Bologne rezultatom 2:1. Nebesko-plavi su u vodstvo stigli u 4. minuti kada asistenciju Lulića koristi Milinković-Savić, da bi u 29. minuti Lulić postigao gol glavom za vodstvo od 2:0 svoje ekipe.

Bologna je u nastavku samo smanjila rezultat nakon što je Lulić postigao autogol. Naš reprezentativac na terenu je proveo 64. minute.

Domaću pobjedu upisala je i ekipa Juventusa, a Stara dama na svom terenu slavila je protiv SPAL-a rezultatom 4:1. Već u 22. minuti domaća ekipa lijepim golovima Bernardeschija i Dybale stigla je u vodstvo od 2:0, da bi Paloschi u 34. minuti smanjio na 2:1. Miralem Pjanić u igru je ušao 59. minuti susreta.

U drugom poluvremenu aktuelni prvak Italije zaigrao je puno bolje, a golove do kraja meča postigli su Higuain i Cuadrado.

Ekipa Milana slavila je na gostovanju kod Chieva rezultatom 4:1. Rossoneri su prije prvog poluvremena stigli u vodstvo od 2:0 golovima Susa i Cesara koji je postigao autogol, da bi na 3:0 nakon odličnog kontranapada povisio Calhanoglu. Birsa je smanjio na 3:1, a konačnih 4:1 postavio je Kalinić.

Veoma važna tri boda upisala je i ekipa Napolija, a oni su rezultatom 3:2 slavili na gostovanju kod Genoe našeg Ervina Zukanovića. Domaća ekipa je već u 4. minuti golom Taarabta stigla u vodstvo, ali je s dva pogotka Mertensa Napoli već u 30. minuti imao vodstvo.

Isti igrač postigao je svoj treći gol i kompletirao hat-trick u 60. minuti, a konačnih 3:2 postavio je Izzo u 76. minuti susreta. Ervin Zukanović na terenu je proveo svih 90 minuta, a u 74. minuti dobio je žuti karton.

Minimalnim rezultatom 1:0 slavila je i ekipa Rome protiv Crotonea na svom terenu. Jedini pogodak za pobjedu Vučice postigao je Perrotti s bijele tačke. Edin Džeko i Daniel Pavlović na terenu su proveli svih 90 minuta.

Ostali rezultati:

Cagliari - Benevento 2:1

Fiorentina - Torino 3:0

Sassuolo - Udinese 0:1

Tabela: