Serie A
23

Lulić kapitenski potvrdio pobjedu Lazija za izlazak iz krize

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Lazija pobijedili su na Olimpicu u Rimu u okviru 17. kola Serije A ekipu Cagliarija rezultatom 3:1 i tako napokon stigli do pobjede te najavili izlaz iz krize.

Domaći su poveli već u 12. minuti kada je prvo Cragno dobro odbranio šut Correje, ali je na odbijenu loptu naletio Milinković-Savić za vodstvo Lazija.

Redale su se prilike ispred gola Cagliarija, neprecizni su bili Correa još jednom te Ionita, a Immobile je sredinom prvog poluvremena pogodio prečku.

Ipak, već u narednom napadu Lazio je udvostručio vodstvo. Acerbi se dobro snašao u šesnaestercu i pospremio loptu u mrežu nakon kornera. Tek u prvoj minuti sudijske nadoknade Cagliari je imao prvu veliku priliku preko Faraga, ali nije bilo promjene pa je 2:0 bio rezultat prvog poluvremena.

Ista slika na terenu i u nastavku meča budući da je Lazio konstantno napadao. Acerbi i Immobile su ponovo bili u dobrim prilikama, a ono što njima dvojici nije pošlo za nogom, jeste bivšem bh. reprezentativcu Senadu Luliću, koji je sjajno istrčao kontru i zabio za 3:0.

Do kraja meča vrijedi izdvojiti još promašaj Immobilea, s kojim je potvrdio loš dan unatoč dobroj igri njegove ekipe, dok je Joao Pedro u sudijskoj nadoknadi postigao utješni gol za goste.

Lulić je kao kapiten predvodio pobjedničku ekipu svih 90 minuta.

Lazio je s današnjom pobjedom prestigao Milan i sada je na četvrtom mjestu Serije A, dok je Cagliari na 13.poziciji.

Tabela: