Dobre vijesti
98

Lulić bi ipak trebao biti spreman za utakmice reprezentacije BiH u baražu

N. K.
Senad Lulić (Foto: S.S. Lazio)
Senad Lulić (Foto: S.S. Lazio)
Bosanskohercegovački veznjak Senad Lulić (34) ipak bi trebao biti spreman za martovske baraž utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine, saznaje portal Klix.ba.
Jutrošnja vijest da će Lulić danas biti podvrgnut operaciji zgloba zabrinula je bh. javnost koja je s radošću očekivala povratak kapitena Lazija u državni dres.

Iako se polemisalo kako će operacija ugroziti njegov nastup za reprezentaciju krajem marta, saznajemo da je ipak riječ o manjoj operaciji nakon koje se očekuje najvjerovatnije trosedmični oporavak. Također, Senad je odlično raspoložen te nije pretjerano zabrinut zbog današnje operacije.

Lulić bi prema tome trebao imati dovoljno vremena da se vrati u optimalnu formu kako bi se stavio na raspolaganje selektoru Dušanu Bajeviću.

Podsjetimo, Lulić je nakon remija Lazija protiv Verone (0:0) u prošlu srijedu jedva izašao sa stadiona, a nekoliko dana nakon toga trener Nebeskoplavih Simone Inzaghi potvrdio je da bh. igrač već mjesecima vuče povredu zgloba te da jedva može hodati.

Zmajevi će 26. marta igrati protiv Sjeverne Irske u Zenici, a ukoliko upišemo pobjedu, onda nas pet dana nakon toga očekuje utakmica protiv pobjednika duela između Slovačke i Republike Irske.