Pametno postupio
0

Lukavi Dončić isprovocirao isključenje Beala pa poručio: Na terenu nema prijatelja

K. H.
Iako je zbog rasprave dobio drugu tehničku grešku te je morao napustiti utakmicu, košarkaš Washington Wizardsa Bredley Beal imao je samo riječi hvale za Slovenca Luku Dončića koji igra za Dallas Maverickse.

Dončić je odigrao sjajan meč za svoj tim, ubacio je 34 poena u veoma važnoj pobjedi protiv Washingtona, a u finišu meča ušao je u raspravu sa Bealom koji je zbog tog sukoba dobio drugu tehničku grešku i napustio meč.

Ipak, nakon meča je ovaj košarkaš Washingtona objasnio razlog svađe s Dončićem te je podvukao da u tome nije bilo ništa lično, već samo način da pokuša omesti svog protivnika. Također, pohvalio je igru mladog Evropljanina i svoj potez objasnio kao "pokušaj ometanja".

"Luka je vrlo lukav u onome što radi, nadaren je, vrlo zreo i ima svijetlu budućnost. Vidi se da je profesionalac od svoje 10. godine. Što se tiče svađe, sve je to dio košarke, prvi je došao do mene kada sam isključen i razumio je o čemu se radi. Moram reći da se nismo svađali, već sam ja pokušao da ga isfrustriram jer ga jednostavno nismo mogli zaustaviti... Morao sam nešto pokušati", kazao je Beal.

Ove riječi potvrdio je i sam Dončić koji je otrkio da ima veliko poštovanje prema Bealu.

"Nema prijatelja na terenu, to je jasno, a ovo je sve samo igra. Imam veliko poštovanje prema Bealu, odličan je igrač u napadu i pokazao je da dobro igra u odbrani", otkrio je Dončić.

Što se tiče samog meča između Washingtona i Dallasa, on je završio pobjedom Mavericksa rezultatom 108:100. Beal je za 32 minute na terenu postigao 19 poena uz šest skokova i devet asistencija, dok je Dončić - ujedno i najbolji igrač meča, postigao 34 poena uz devet skokova i tri asistencije. Slovenac je na terenu proveo 34 minute.