Želja cijelog tima
36

Lukaku: Solskjaer će ostati u Manchester Unitedu, nema sumnje

Klix.ba
Romelu Lukaku (Foto: EPA-EFE)
Romelu Lukaku (Foto: EPA-EFE)
Romelu Lukaku je bio važna karika u pobjedi Manchester Uniteda protiv PSG-a za plasman u četvrtfinale Lige prvaka, a nakon utakmice je kazao da je siguran u ostanak aktuelnog menadžera Ole Gunnara Solskjaera.

Lukaku je PSG-u "utrpao" dva gola, prvi u 2., a drugi u 30. minuti susreta te pokazao da je itekako ubojit napadač. Nakon utakmice je istakao da vjeruje da će Solskjaer ostati u klubu te da je to želja i njegovih saigrača.

"Znam da će ostati u klubu, nema sumnje u to. On želi da ostane, a to je i želja igrača. Igramo dobro, igramo onako kako Manchester United treba igrati. Mlad je trener i ima mlade igrače, tako da je to savršeno okruženje za razvoj i osvajanje trofeja u budućnosti", izjavio je Lukaku.

On ima dobar odnos s menadžerom kojeg veoma cijeni.

"Želio je da budem oštar i to se dogodilo. Ostvarili smo tri pobjede u četiri utakmice, dobro sam radio i sada sam potpuno spreman. Menadžer od nas traži da igramo napadački nogomet, a mladim igračima ulijeva samopouzdanje. Nekada je strog, ali zna u pravo vrijeme dati kompliment", završio je Lukaku.