Premiership
38

Lukaku donio pobjedu Manchester Unitedu, nevjerovatni Watford porazio Tottenham

Piše: K. H.
Watford - Tottenham (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Uniteda porazila je Burnley u meču 4. kola engleskog Premiershipa na gostujućem terenu, a novu veliku pobjedu upisao je Watford koji je sa 2:1 porazio Tottenham.

Manchester United u vodstvo je stigao u 27. minuti. Alexis Sanchez primio je loptu na lijevoj strani, u svom stilu centrirao je u peterac Burnleyja, a na pravom mjestu bio je Romelu Lukaku koji glavom matira nemoćnog Harta za vodstvo Crvenih đavola.

United je bio puno bolji protivnik od umornog Burnleyja, pa tako u 44. minuti postižu i drugi pogodak. Strijelac je opet bio Lukaku nakon velike greške jednog defanzivca domaćih koji nije napravio offside zamku.

U drugom poluvremenu United je kontrolisao igru i prednost, a u 69. minuti sudija Moss je pokazao na bijelu tačku. Ipak, udarac Pogbe odbranio je Hart, a samo dvije minute nakon toga, rezervista Rashford dobija direktan crveni karton nakon što je nesportski udario jednog domaćeg igrača. Crveni đavoli su bez obzira na igrača manje mogli postići još neki gol do kraja, ali Lukaku u dva navrata nije bio precizan.

Sjajan meč odigran je na Vicarage Road između Watforda i Tottenhama, a domaći tim upisao je veliku pobjedu s kojom je stigao do maksimalnih 12 bodova nakon prva četiri kola.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a onda u osmoj minuti nastavka Doucoure postiže autogol i donosi prednost gostima. Samo 16. minuta bilo je potrebno Watfordu da preko Deeneyja stigne do poravnanja, a onda u 76. minuti sjajni Holebas upisuje drugu asistenciju, pronalazi Cathcarta koji pogađa za konačnih 2:1.