{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Luka Modrić slomio lisnu kost

T
29.8.2009. u 22:28
0
3
Luka Modrić slomio lisnu kost
0
Luka Modrić slomio lisnu kost
Foto: Reuters
Hrvatski reprezentativac Luka Modrić pretrpio je tešku povredu na utakmici četvrtog kola Premiershipa protiv Birminghama. Dijagnosticiran mu je prelom lisne kosti i prema prvim procjenama njegov oporavak mogao bi potrajati dva do tri mjeseca.
- Luki Modriću je prema rezultatima prvih dijagnostičkih obrada dijagnosticirano puknuće lisne kosti (lat. fibula) bez pomaka i već sutra uslijedit će dalja obrada, te ćemo imati detaljnije informacije - službeno je očitovanje ljekara hrvatske reprezentacije Zorana Bahtijarevića.

- Ono što se u ovom trenutku može kazati, a odnosi se na moguće vrijeme oporavka, jeste činjenica da može potrajati i dva do tri mjeseca. U svakom slučaju, za preciznije prognoze treba sačekati dalju medicinsku obradu - zaključio je Bahtijarević, a prenosi službena internetska stranca Hrvatskog nogometnog saveza.

Riječ je o dugoj kosti koja se nalazi u potkoljenici, s lateralne strane goljenične kosti (lat. tibia) s kojom je uzglobljena na gornjem i donjem kraju.

U 50. minuti je Lee Bowyer žestoko startao na hrvatskom reprezentativcu, te ga je nagazio po listu desne noge. Modrić je ostao ležati na terenu, a nakon nekog vremena je šepajući napustio White Hart Lane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: