Nakon Mesuta Ozila
1

Luka Modrić, još jedan navijač Barcelone u Real Madridu

Klix.ba
Luka Modrić je novi igrač Real Madrida. Međutim, navijačima Kraljevskog kluba morat će objasniti fotografije na kojima pozira držeći dres Barcelone, kao i izjave o katalonskom divu.
Prije nego je iz Dinama prešao u Tottenham 2008. godine, Luka Modrić bio je povezivan sa odlaskom u tim sa Nou Campa. Tada su novinari katalonskog El Mundo Deportiva razgovarali sa novom akvizicijom Madriđana. Divljenje igri ovog veznjaka nije krio ni tadašnji tehnički sekretar Barcelone Txiki Begiristain.

Modrić se fotografisao sa Barceloninim dresom broj 14, koji je nekada nosio legendarni Holanđanin Johan Cruyff, inače veliki uzor reprezentativcu Hrvatske.

“Vjerujem da je odlično igrati za Barcelonu. Osjećam se veoma ponosnim znajući da me trener katalonskog tima prati. Za mene bi bila jedinstvena prilika braniti crveno-plavi dres", kazao je tom prilikom Modrić za El Mundo Deportivo.

Nakon ovoga, Modrić je svoju veliku ljubav prema Blaugrani iskazao i u intervjuu za časopis "90 minuta".

"Najviše bih volio igrati u Španiji, po mogućnosti u Barceloni, koja je moj omiljeni klub. Tamo se njeguje tehnički nogomet koji meni najviše odgovara", kazao je veznjak prije nego je potpisao za Tottenham.

Proteklog Evropskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, Hrvatska i Španija, koju čine većinom Barcelonini igrači, odmjerile su snage u grupnoj fazi. Za medije, to je bila izuzetna prilika da Modrića "presele" na Nou Camp.

"Naravno da volim čuti takve stvari. To me motivira da igram još bolje i da pokažem kako mogu biti još opasniji", kazao je Modrić koji je u karijeri branio i boje Zrinjskog iz Mostara.

Osim Modrića, trenutno u dresu Real Madrida igra i Mesut Ozil, još jedan navijač Barcelone, čiji je transfer u katalonsku ekipu već bio dogovoren, međutim, upleo se Kraljevski klub, čija je ponuda za Ozila bila mnogo veća od one koju je dala Barcelona.

Ozil je na svojoj zvaničnoj stranici prije prelaska iz Werdera u ekipu Josea Mourinha objavio kako su mu Barcelona i Fenerbahce najdraži klubovi van Njemačke.

Vezani članci