Neprepoznatljivo izdanje
0

Luka Menalo potpuno izgubio živce poslije gadne uvrede i žestoko nasrnuo na protivnika

E. K.
Luka Menalo izgubio živce (Foto: Screenshot)
Luka Menalo izgubio živce (Foto: Screenshot)
Povremeni bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Luka Menalo potpuno je izgubio živce u sudijskoj nadoknadi utakmice Mure i Celja te dobio direktan crveni karton.

Oborio je protivničkog nogometaša Learda Sadriuja na pod nakon čega su ga morali smirivati igrači obje ekipe koji su ga teškom mukom odvojili od člana Mure.

Kako bi razjasnili pomenutu situaciju, čelnici Celja gdje Menalo i nastupa su organizovali press konferenciju i otkrili da je bh. nogometaš bio meta neprimjerenog komentara igrača Mure.

Sadriu je, prema njihovim navodima, spomenuo porodičnu tragediju koja je zadesila našeg nogometaša i njegovu suprugu nakon čega je bivši igrač Dinama pobjesnio.

Ne navodi se tačno o čemu je riječ, a Menalo je istakao da postoji i neki drugi način ukoliko se neko želi povrijediti.

"Provokacija na terenu je također sastavni dio fudbala. Bilo je neprikladnih riječi koje sam rekao i koje je on rekao. Rekao mi je nešto na šta sam veoma osjetljiv jer je ovo zaista teško vrijeme za mene i moju suprugu. Dobacio mi je izuzetno gadnu uvredu koja me je stvarno povrijedila. Vjerovatno nije znao u kakvoj sam situaciji, tako da ga ne krivim, ali u trenutku kada sam to čuo, oči su mi se smračile. Pogriješio sam, ali mislim da bi trebalo da postoje neka ograničenja. Ako želite nekoga povrijediti, postoje i drugi načini. Način koji je odabrao definitivno nije pravi. Ako mu je cilj bio da me isprovocira, uspio je. Jednostavno sam imao trenutak slabosti. Očigledno me je udario tamo gdje sam najmanje očekivao i najteže mi je", rekao je Menalo za tamošnje medije nakon utakmice i dodao:

"U svlačionici sam se još uvijek držao bijesa i ljutnje, ali sam konačno shvatio sve što se dogodilo, naravno da mi je bilo žao. Vrijeme ne možete vratiti, moja reakcija je svakako bila neprimjerena, svjestan sam toga".

Inače, Celje je slavilo rezultatom 3:1, a golove za goste su postigli Žan Karničnik, Damjan Vuklisevic i Aljoša Matko dok je za domaće precizan bio Robert Caks.