Transfer iz Benfice
21

Luka Jović zvanično novi igrač Eintrachta iz Frankfurta

Klix.ba
Luka Jović (Foto: EPA-EFE)
Luka Jović (Foto: EPA-EFE)
Njemački klub Eintracht iz Frankfurta danas je otkupio ugovor Luke Jovića iz Benfice te je ovaj srbijanski napadač potpisao ugovor do 2023. godine s klubom u kojem trenutno igra.

Jović se već sada nalazi na listi želja mnogih evropskih velikana i gotovo izvjesno će napustiti njemački klub u narednom prijelaznom roku. Njegov otac je nedavno rekao da Luka sigurno neće u Barcelonu jer tamo ne želi sjediti na klupi.

Srbijanski napadač je 2017. godine kao 19-godišnjak prešao iz Benfice na posudbu u Frankfurt, a danas je njegov ugovor otkupljen. Još uvijek nije poznat tačan iznos koliko je njemački klub platio Benfici, a pominje se cifra između 6 i 12 miliona eura.

"Napredak Luke Jovića nas je veoma obradovao. Njegov otkup se ni u jednom trenutku nije doveo u pitanje. On je igrač izuzetnih sposobnosti. Važno nam je to što smo ga vezali za naš klub", istakao je sportski direktor Fredi Bobić.

Eintracht bi već naljeto mogao znatno zaraditi ne ime transfera Jovića jer su interes za njegov potpis pokazali brojni evropski klubovi, a on je u ovoj sezoni odigrao 27 utakmica i postigao je 17 pogodaka uz šest asistencija.