"Two-way" ugovor
81

Luka Garza potpisao za Minnesotu, trener oduševljen odlukom klupskog rukovodstva

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Bosanskohercegovački košarkaš Luka Garza (23) je zvanično potpisao za Minnesotu Timberwolvese, a za svoj ugovor izborio se odličnim nastupima u predsezoni.

Garza je u augustu ove godine došao na probu u Minnesotu, a sada su američki mediji objavili da je sjajnim nastupima i dobrim radom na treningu tokom predsezone dobio povjerenje rukovodstva kluba i potpisao je "two-way" ugovor.

To znači da će u narednoj sezoni igrati za ekipu Minnesote, ali i njihovu drugu ekipu koja nastupa u NBA G ligi - Iowa Wolves.

U izuzetno dobroj predsezoni, Garza je prosječno ubacivao 7,3 poena po meču uz postotak za tri poena od 66,7, što je za jednog centra odlično. Dobio je i pohvale trenera koji je podržao odluku čelnika kluba i rekao da se Garza perfektno uklapa u sistem igre ovog tima.

Istakao je i to da dodatno može napredovati i postati još bolji igrač, a da svojim kvalitetima može "raširiti odbranu i pogađati iz svih pozicija".

Garza je prošle sezone u Detroitu odigrao 32 utakmice te u prosjeku postizao 5,8 poena uz procent šuta 44,9 posto i 3,1 skok.

Luka se našao i na spisku selektora reprezentacije BiH Adisa Bećiragića za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i predstojeći Eurobasket.

Međutim, u dogovoru sa Bećiragićem nije se pojavio na okupljanju jer se selekcija BiH odlučila da naturalizovani košarkaš bude John Roberson zbog toga što je trenutno jedini playmaker.