Brazilac nesretan
13

Luiz nakon sukoba s Conteom na meti Manchester Uniteda

Klix.ba
David Luiz (Foto: EPA-EFE)
David Luiz (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho pokušat će u svoj tim dovesti defanzivca Chelseaja Davida Luiza.

Brazilski nogometaš David Luiz je navodno u lošim odnosima s menadžerom Chelseaja Antoniom Conteom, a to će Mourinho pokušati iskoristiti kako bi privukao Luiza i doveo ga u United.

Nesuglasice između Luiza i Contea su se pojavile nakon što je nogometaš bio nezadovoljan taktikom u Rimu, gdje je Roma u okviru Lige prvaka savladala Chelsea rezultatom 3:0. Pomenuti dvojac se žučno raspravljao na sastanku ekipe.

Conte je ljut i zbog Luizove reakcije koja je uslijedila nakon što je zamijenjen tokom remija u prvoj utakmici protiv Rome na Stamford Bridgeu, koja je završena remijem 3:3.

Menadžer Plavaca je potom izostavio Brazilca za utakmicu protiv Manchester Uniteda, koju je ekipa Chelseaja dobila rezultatom 1:0.

Čelnici Chelseaja su u ovom slučaju stali na Conteovu stranu, a Luiz je toliko razočaran da namjerava napustiti klub.

S druge strane, Conte je odbio odgovoriti na putanje da li će vratiti Luiza u ekipu ovog vikenda. Plavci u subotu igraju na gostovanju kod West Bromwich Albiona.

Situaciju pravi Mourinho te će pokušati dovesti Luiza na Old Trafford. Prethodno su njih dvojica sarađivali u Chelseaju. Čelnici londonskog kluba se nadaju da će Luiza prodati u inostranstvo, jer smatraju da su napravili grešku kada su Nemanju Matića prodali rivalima, upravo Manchester Unitedu.