Fotografija s Twittera
64

Luis Suarez se na produženom odmoru zapustio kao nikad do sada

K. H.
Luis Suarez (Foto: EPA-EFE)
Luis Suarez (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Barcelone u ponedjeljak je počela s pripremama za novu sezonu, a igrači koji su igrali na Copa Americi, među njima i Luis Suarez, dobio je produženi odmor gdje očigledno ne pazi previše na svoju formu i fizički izgled.

Igrači koji su igrali na Copa Americi, a koji čine glavni roster igrača Barcelone - Lionel Messi, Luis Suarez, Arthur, Arturo Vidal i Philippe Coutinho, slobodni su do početka sljedeće sedmice, a kada se vrate u klub na pripremama će ih dočekati Antonie Griezmann koji je nedavno i zvanično postao novi igrač Barcelone.

Upravo Griezmann bi trebao zauzeti mjesto u prvoj postavi Barcelone umjesto Luisa Suareza, a navijačima Barcelone zanimljiv je trenutni izgled ovog Urugvajca koji se znatno zapustio tokom slobodnih dana.

Na priloženoj fotografiji, koja se pojavila i postala viralna na Twitteru, može se vidjeti Luis Suarez s nekoliko kilograma viška, što opet nije prvi put da mu se tokom ljetnog odmora desi, a posljednjih godina upravo je on bio meta kritika španskih i katalonskih medija zbog fizičkog izgleda koji se na kraju nikada nije ispostavio kao problem. Ovaj put stomak je možda još veći nego lani.

Suarez, shodno svemu navedenom, nastavlja uživati u zasluženom odmoru, a kada se vrati u klub svjestan je da ga očekuje žestok ritam i puno treninga kako bi došao u svoju pravu, prepoznatljivu formu. U Barceloni ili negdje drugo, vrijeme će pokazati.