Nogomet
0

Luis Suarez: Ramos je najteži protivnik protiv kojeg sam igrao

Piše: O. T.
Luis Suarez i Sergio Ramos (Foto: EPA)
Luis Suarez i Sergio Ramos (Foto: EPA)
Proteklog vikenda napadač reprezentacije Urugvaja i Barcelone Luis Suarez proslavio je godinu dana igranja u Barceloni i to na sjajan način. Postigao je hattrick u pobjedi Barcelone protiv Eibara (3:1) u 9. kolu Primere.

U razgovoru za španski Mundo Deportivo Urugvajac je govorio o svojoj karijeri, a posebno je bio zanimljiv njegov odgovor na pitanje ko je najteži protivnik protiv kojeg je igrao.

"Sergio Ramos je najteži protivnik protiv kojeg sam igrao. Vrlo je jak, mnogo iskusan i vrlo kompetitivan igrač. Zbog toga mnogo cijenim pogodak koji sam postigao protiv Real Madrida prošle sezone na Camp Nou stadionu", kazao je Suarez koji je u svim takmičenjima ove sezone postigao 10 golova u 14 utakmica za Blaugranu.

Bivši napadač Liverpoola govorio je i koji su mu golovi najdraži od dolaska na Camp Nou, a pošto je Barcelona prošle sezone osvojila trostruku krunu, bilo je mnogo upečatljivih golova.

"Pobjednički gol koji sam postigao protiv Real Madrida, zatim oni golovi protiv PSG-a, gol protiv Manchester Cityja i naravno, iznad svih, onaj gol iz finala Lige prvaka protiv Juventusa kada sam ispunio svoje snove", istakao je Luis Suarez.