Nogomet
4

Luis Suarez ne putuje s Liverpoolom zbog misteriozne povrede

Totalsport
Luis Suarez  (Foto: AFP)
Luis Suarez (Foto: AFP)
Urugvajski nogometaš Luis Suarez ne nalazi se među igračima Liverpoola koji putuju u Norvešku na prijateljski susret protiv Valerenge, a razlog je misteriozna povreda.

Tako barem prenosi BBC, koji, zasada, još nije detaljnije objasnio sve okolnosti pod kojima je došlo do ovakvog raspleta situacije. No, s obzirom na to da je Urugvajac velika želja Arsenala i Real Madrida u ovome prijelaznom roku, ovakav njegov potez čak i ne čudi. Sličnim se sredstvima trenutno koriste Gareth Bale (Tottenham), velika želja Real Madrida, te Wayne Rooney (Manchester United), Chelseajeva želja.

Podsjetimo, u ponedjeljak je britanski Mirror otkrio da će Suarez i njegov tim napraviti sve da isforsiraju transfer u jedan od zainteresiranih klubova, koji ove sezone nastupaju u Ligi prvaka. Suarez se osjeća iznevjerenim onime što je obećano od strane uprave kluba, ukoliko Redsi ponovo propuste izboriti Ligu prvaka. Džentlmenski je dogovor bio da će Liverpool pristati pustiti Suareza u bilo koji klub koji igra u Ligi prvaka, ukoliko se pojavi ponuda veća od 35 miliona funti.

Arsenal je dosada ponudio 40 miliona i jednu funtu, no tu je ponudu klub s Anfielda odbio bez posebnog objašnjenja.