Liga prvaka
94

Luis Enrique: Protiv Juventusa ćemo rizikovati, možda počnemo s osam napadača

Klix.ba
Luis Enrique (Foto: EPA)
Luis Enrique (Foto: EPA)
Trener Barcelone Luis Enrique je najavio da bi protiv Juventusa u revanšu četvrtfinala Lige prvaka mogao zaigrati s osam napadača.
Juventus je u prvoj utakmici odigranoj u Torinu pobijedio 3:0, ali je Barcelona u osmini finala Lige prvaka uspjela na svom terenu nadoknaditi zaostatak od četiri gola nakon što je PSG upisao pobjedu u Francuskoj rezultatom 4:0. Ipak, francuski i talijanski tim nisu baš isto.

"Sada smo u fazi u kojoj nam protivnici mogu nanijeti štetu s malo truda, a to utječe na naše samopouzdanje. Još uvijek smo 'živi' na svim frontovima, a pobjede nas jačaju. Mi ćemo sigurno u jednom dijelu utakmice biti blizu povratka. Mnogo ćemo rizikovati, a mogli bismo napasti Juventus s osam napadača. Nemamo šta izgubiti, navijači trebaju vjerovati u ove igrače koji su osvojili sve. Mi smo tim šampiona, navikli smo na kavijar, no, ne može uvijek tako. Moramo biti bolji kako bismo uspjeli, dat ćemo sve od sebe", izjavio je Enrique.

Tenzije na Camp Nou su velike, a trener Barcelone je bio ljut na navijače koji su zviždali nogometašima.

"Sada navijači aplaudiraju Pacu Alcaceru, no, prvo su mu zviždali. Šta se promijenilo? On sada igra s mnogo samopouzdanja. Igračima ne treba sumnja. Laudrupu su zviždali tokom prve godine, kao i Koemanu. Sada treba vidjeti da li će Andre Gomes prevazići zvižduke. Sandro i Munir su također doživjeli zvižduke nedavno. Patetično je kritikovati svoje igrače, to je najgora stvar koju navijač može uraditi. Niko ne može uzeti Iniestinu poziciju, on je unikatan i nezamjenjiv igrač. Pitati da li postoji neko bolji od njega je suludo", završio je Enrique.