Provjeren trener
7

Luis Enrique glavni favorit za novog selektora reprezentacije Španije

Klix.ba
Luis Enrique (Foto: EPA-EFE)
Luis Enrique (Foto: EPA-EFE)
Bivši trener Rome i Barcelone Luis Enrique glavni je favorit za preuzimanje nogometne reprezentacije Španije, piše Marca.

Ovaj španski list piše kako je Enrique prvo ime koje je predloženo na sastanku čelnika Nogometnog saveza Španije, a pored njega, konkurenciju mu predstavljaju Quique Sanchez Flores, Michel, Roberto Martinez i Víctor Sanchez del Amo. Ipak, Enrique ima najveće šanse da dobije ovaj posao, a trebao bi potpisati dvogodišnji ugovor.

Upravo je Enrique tip trenera kakav sada treba španskoj reprezentaciji, prije svega jer je iz Španije, trenutno je bez kluba, ali i boljih opcija, iza sebe ima međunarodno iskustvo i s Barcelonom je osvojio sve što se osvojiti može.

Pored katalonskog tima, Enrique je s klupe vodio Celtu i Romu, a ranije ovog ljeta dovodio se u vezu s prelaskom u Chelsea ili Arsenal, ali na kraju od toga nije bilo ništa.

Što se tiče reprezentacije Španije, još jednom podsjećamo, oni su neposredno prije početka Svjetskog prvenstva ostali bez trenera Julena Lopeteguija, a ekipu je na Mundijalu vodio Fernando Hierro koji je jučer zvanično napustio ovu funkciju.