Nogomet
0

Luis Boa Morte u West Hamu

FENA
Kapiten Fulhama Luis Boa Morte prešao je u West Ham i nastojat će pomoći tom klubu da ne ispadne iz englerske nogometne Premier Lige.

Tačan iznos transfera nije poznat, ali britanski mediji nagađaju da se radi o 5 milona funti.

Iako ga se već povezivalo s Newcastleom i špankom Benficom, 29-godišnji Portugalac postao je prvi igrač koji je potpisao za West Ham otkako je na trenersko mjesto "zasjeo" Alan Curbishley.

Trener Fulhama Chris Coleman tvrdi da nije htio prodati Boa Mortea. "Ako igrač nije sretan u nekom klubu i želi otići onda ga treba pustiti", rekao je Coleman.

"Sve se dogodilo tako iznenada. U srijedu me nazvao moj agent i dogovor je zaključen iznimno brzo. Žao mi je napustiti Fulham jer sam tamo proveo 6 i po lijepih godina i želio bih zahvaliti cijeloj "obitelji" Fulham", izjavio je Boa Morte za web stranicu West Hama. West Ham je trenutno 18. od 20 ekipa Premier Lige, tj. na korak do ispadanja.

Boa Morte je karijeru započeo u Sportingu iz Lisbona. 1997. je, kao 19-godišnjak prešao u Arsenal za 1,5 miliona funti. Za "topnike" je nastupio samo 40 puta pa je već nakon dvije godine za pola miliona funti "sreću" potražio u Southamptonu. 2000. je posuđen Fulhamu, a potom je i s njima zaključio dogovor vrijedan 1,7 miliona.