Euforija u gradu
1.4k

Ludnica u Mostaru nakon Veležovog trijumfa u Zenici i osvajanja Kupa BiH

N. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Mostar je večeras na nogama nakon što je Velež na stadionu Bilino Polje u Zenici osvojio Kup Bosne i Hercegovine i tako stigao do prvog klupskog trofeja nakon 36 godina.
Iako je nekoliko hiljada Veležovih navijača večeras bilo uz klub na Bilinom Polju u Zenici, preostali Rođeni su odmah nakon završetka utakmice izašli na mostarske ulice kako bi proslavili ovaj uspjeh.

Mostarom odzvanjaju automobilske sirene i navijačke pjesme te je sasvim jasno da će se dugoočekivani trofej slaviti duboko u noć.

Glavni centar okupljanja Veležovaca bit će gradski trg na Musali, a vrhunac večeri se očekuje po povratku najvatrenijih navijača koji su večera bili uz Rođene na Bilinom Polju u Zenici.

Podsjetimo, Velež je večeras u finalu Kupa BiH bio bolji od Sarajeva nakon boljeg izvođenja penala.

U regularnom dijelu meča nije bilo pogodaka, a nakon udaraca s bijele tačke spretniji i sretniji bili su igrači Veleža koji su slavili konačnim rezultatom 4:3.

Velež se tako plasirao u kvalifikacije za Konferencijsku ligu naredne sezone, dok Sarajevo nakon dugo vremena propušta Evropu.

Inače, mostarski klub je večerašnjim uspjehom kompletirao najbolju poslijeratnu sezonu budući da su se još na početku sezone prošlog ljeta proslavili odličnim rezultatima u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.