Sjajna atmosfera
1.4k

Ludnica na Koševu: Pogledajte kako su navijači Sarajeva slavili sa igračima osvajanje Kupa BiH

Piše: E. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Ni prohladno vrijeme nije spriječilo mnogobrojne navijače Fudbalskog kluba Sarajevo da na Koševu dočekaju svoje ljubimce i proslave titulu osvajača Kupa BiH.
Nogometaši Sarajeva su danas u Širokom Brijegu na stadionu Pecara izgubili rezultatom 1:0, no zahvaljujući pobjedi u prvom meču na stadionu "Asim Ferhatović Hase" rezultatom 3:0 su sasvim zasluženo osvojili Kup Bosne i Hercegovine.

Najvatreniji navijači bordo tima, popularne Horde zla, dočekale su igrače na Bradini kada su zaustavili autobus sa igračima kako bi proslavili zajedno vleiki uspjeh.

No, to je bila samo uvertira za ono što će se desiti ispred stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Veliki broj pristalica Bordo tima, čak više od hiljadu, je s nestrpljenjem čekao dolazak svojih junaka iz Širokog Brijega, a kada su igrači predvođeni kapitenom Krstom Velkoskim i trenerom Husrefom Musemićem nastala je prava ludnica.

Ovo je Bordo timu bio šesti trofej u ovom takmičenju. Sarajevo je ranije Kup osvajalo u sezonama 1996/97, 1997/98, 2001/02, 2004/05 i 2013/14.

Sarajevo u subotu u pretposljednjem kolu Premijer lige BiH pobjedom nad Zvijezdom 09 može osvojiti i titulu prvaka BiH i na taj način osvojiti duplu krunu prvi put u historiji.