Nerealne scene
0

"Ludnica" na Afričkom kupu: Htjeli tući sudiju nakon epskog preokreta, selektora polijevali vodom

N. M.
Foto: Screenshot/Montaža
Foto: Screenshot/Montaža
Novi nevjerovatan meč donio nam je Afrički kup nacija koji nas je na to već i navikao, a ovaj put viđena je "ludnica" u duelu domaćina turnira Obale Slonovače i Malija.

Mali je bio pred senzacijom i prolaskom u polufinale jer je vodio s 1:0 golom Nenea od 71. minute, ali uslijedio je čudesan preokret Obale Slonovače s igračem manje.

Prvo se domaćin spasio ispadanja u 90. minuti regularnog toka, kada mu je Adingra osigurao produžetke pogodivši za 1:1, a onda novi šok za Mali dolazi u nadoknadi produžetaka.

Gol za 2:1 postigao je Diakite u 122. minuti, koji je zbog slavlja zaradio i drugi žuti karton te je isključen. Tako njega neće biti u polufinalnom meču, a nogometaši Malija su bili bijesni i očito nezadovoljni suđenjem iako su ukupno 75 minuta igrali s igračem više.
Zbog toga su odlučili nasrnuti na njih te je na trenutke dolazilo i do fizičkog kontakta, pa je arbitar Adel iz Egipta morao pokazati nekoliko crvenih kartona.

Dok je trajao haos na terenu, selektora Malija Erica Chellea su njegovi saradnici polijevali vodom jer mu očito nije bilo dobro nakon svega.

Treba još napomenuti i da je Obala Slonovače do preokreta stigla uz činjenicu da je od 43. minute meča igrala s deset nogometaša zbog crvenog kartona Kossounoua.

U polufinalu će Obala Slonovače igrati protiv DR Konga, dok Nigerija čeka pobjednika večerašnjeg duela između Zelenortske i Južnoafričke Republike.