Poznati parovi play-offa
26

Ludilo u zadnjem kolu Championshipa: Millwall prokockao nemoguće, Sunderland upao u play-off

D. P.
Millwall je imao sve u svojim rukama (Foto: Millwall FC)
Millwall je imao sve u svojim rukama (Foto: Millwall FC)
Regularni dio sezone u drugom rangu engleskog nogometa je završen, a kao po tradiciji, u posljednjem kolu gledali smo pravu ludnicu.

Engleski Championship navikao nas je na velika uzbuđenja posljednjeg dana regularnog dijela sezone, a tako je bilo i danas. Gubitnik dana, sedmice i sezone je Millwall, koji je tokom većeg dijela sezone imao plasman u play-off u džepu, ali je na kraju na nevjerovatan način ostao bez doigravanja.

Lavovi su imali 3:1 na poluvremenu kući protiv Blackburna, kojem pobjeda danas nije bila toliko potrebna. Međutim, Millwall ih je svojim greškama vratio u igru i susret je završen 3:4.

U play-off je u ludoj završnici "upao" Sunderland, koji je zahvaljujući gol-razlici zauzeo šesto mjesto na tabeli ispred Blackburna. Sunderland je rezultatom 3:0 bio bolji od Prestona na gostovanju i imat će šansu da se vrati u Premier ligu.

Play-off je izborio i Coventry, ekipa kojoj niko nije davao šanse prije početka sezone da će se tu naći.

Tako će u play-offu igrati Luton protiv Sunderlanda te Middlesbrough protiv Coventryja. Pobjednici polufinalnih duela sastat će se u finalu na Wembleyu, a samo pobjednik izborit će plasman u Premier ligu.

Podsjetimo, Premier ligu već ranije izborili su šampion Burnley te Sheffield United našeg Anela Ahmedhodžića. Iz Championshipa su ispali Reading, Blackpool i Wigan.

Konačna tabela: